Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конгресът на САЩ отхвърли искането за прекратяване на процедурата по импийчмънт на Доналд Тръмп

Камарата на представителите на Съединените щати отхвърли искането, подадено от правния екип на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, целящо да бъде прекратена процедурата по импийчмънт срещу бившия президент. Това се посочва в съобщение на ръководителите на процедурата по импийчмънта в Долната камара на американския конгрес, публикувано в понеделник.

"Камарата на представителите заявява, че всяко твърдение, според Закона за импийчмънт, е вярно и че всички правни защити, посочени в отговора на Доналд Тръмп относно процедурата по импийчмънт, са напълно без основание", се казва в съобщението, като се добавя, че "доказателствата за неправомерното поведението на президента Тръмп са огромни".

Освен това ръководителите на процедурата по импийчмънт стигнаха до заключението, че "усилията на Тръмп да избяга от отговорност са напълно неуспешни“, като твърдят, че действията на бившия президент на 6-и януари, когато негови привърженици щурмуваха Капитолия, представляват "най-тежкото конституционно престъпление, извършено някога от президент".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени