Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович беше поставен под напрежение, но спечели

Новак Джокович спечели в 4 сета.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният номер едно в тениса Новак Джокович продължава защитата на титлата си от Откритото първенство на Австралия.

Сърбинът загуби първи сет в турнира от Големия шлем, но победи Франсис Тиафо от Съединените щати с 6:3, 6:7(3), 7:6(2), 6:3 след три часа и половина игра на централния корт в „Мелбърн Парк“ „Род Лейвър Арина“.

Джокович проби на два пъти в първия сет, а допусна един брейк, за да спечели частта. Във втората се стигна до тайбрек, спечелен от младия Тиафо, който беше решен да не се даде без бой. След това и в третия сет пък 33-годишният белградчанин спечели тайбрека.

В заключителната част развръзката дойде в седмия гейм. При 30:30 съдията на стол Даниел Демюсуа даде наказание на американеца с корени от Сиера Леоне за просрочване на 25-те секунди за изпълнение на начален удар. Тенисистът се изнерви, влезе в разправия с арбитъра и загуби концентрация. В резултат на това Тиафо не спечели повече гейм до края на срещата.

Френсис Тиафо

След мача Джокович защити съперника си и каза, че не е трябвало да бъде наказван за времето и е трябвало да изпълни първи сервис.

Ноле завърши с невероятните за него 26 аса и общо 56 печеливши удари срещу 37 непредизвикани грешки, от които 5 двойни. Тиафо приключи с 49 уинъра (23 аса) и 42 грешки (9 двойни).

Следващият опонент на осемкратния шампион в Мелбърн ще бъде отново американец. Той ще бъде определен в мача между Тейлър Фриц и Райли Опелка.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна