Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДКЦ „Пълмед“ с безплатни прегледи за преболедували Covid-19

ДКЦ "Пълмед"
Снимка: www.hospitalpulmed.bg
ДКЦ „Пълмед в Пловдив, част от университетски медицински комплекс „Пълмед“ започва кампания за безплатни прегледи на пациенти след преболедувана Covid-19 инфекция. Това съобщават от лечебното заведение.

Кампанията започва на 15-ти февруари. Прегледите ще се извършват от водещи специалисти в областта на кардиологията, пулмологията, неврологията, физиотерапията, ендокринологията и др. На разположение на пациентите ще бъде и психолог с богат опит в областта на клиничната психология.

Прегледите се извършват с предварително записване на тел. 032 607 300 в работни дни от 8:00 до 16:00ч.

В кампанията могат да се включат пациенти, без значение дали са здравноосигурени или не, лекували се от Covid-19 инфекция, в УМБАЛ „Пълмед“ или други лечебни заведения, и не само, при които има наличие на остатъчни симптоми след прекараната инфекция.

За осъществяване на безплатните прегледи е необходимо да носят единствено документ, удостоверяващ, че са прекарали Covid-19инфекция (резултат от PCR или бърз антигенен тест, преглед от специалист, епикриза след изписване от болнично заведение и др). Не се допускат пациенти за преглед в рамките на карантинния период.

При необходимост и при наличие на индикации, на пациентите ще бъдат давани препоръки за допълнителни лабораторни и образни изследвания, както и за прегледи от други специалисти. При нужда, пациентите ще получат предписания за специализирана терапия в домашна среда или, при нужда – хоспитализация, според вида и тежестта на усложнението.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна