Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доминик Тийм: Григор Димитров заслужава титла от Големия шлем

Доминик Тийм
Снимка: БТА

Доминик Тийм сподели, че е имал леки физически проблеми по време на днешния си мач срещу Григор Димитров, но няма да ги използва като оправдание за поражението си. На пресконференцията след 1/8-финалния си сблъсък срещу българина Тийм разкри какво му е попречило да се представи на обичайното си ниво и коментира играта на първата ни ракета.

На въпроса какво се е объркало за него в днешния мач австриецът отговори: "Беше комбинация от няколко неща. Появиха се някои леки физически проблеми, имах лош ден, а Димитров е страхотен играч. Когато се комбинират всички тези неща могат да се получат резултати като днешния".

Световният №3 бе попитан какви за физическите проблеми, за които говори. "Не искам да задълбавам в тази тема и да си търся оправдания. Не съм машина, макар че ми се иска да бъда. Понякога и аз имам много, много лоши дни. Когато играеш на това ниво трябва винаги да си на 100%, защото в противен случай резултатите са такива“ каза Тийм.

Шампионът на US Open бе поредният играч, който коментира новата и по-бърза настилка на кортовете в Мелбърн. "Настилката не беше фактор за днешното ми представяне, тъй като имах време да свикна с нея. Мисля, че кортът на „Род Лейвър“ е малко по-бавен от този на „Джон Кейн“. Тази настилка определено е най-бързата, на която съм играл на турнирите от Големия шлем, но не това беше проблемът днес“ коментира австриецът.

Тийм бе категоричен, че умората от мача срещу Ник Кирьос не е повлияла на играта му срещу Димитров. "Мачът срещу Ник беше специален и на следващата сутрин се чувствах по-различно отколкото след нормален мач. Това обаче не оказа влияние върху представянето ми“ заяви миналогодишният финалист в турнира.

Австриецът коментира играта на Григор Димитров и разкри кои според него са най-силните страни на българина в момента. "Мисля, че той е един от най-добрите играчи в тура за последните 10 години. Много е трудно да играеш срещу него, особено на бързи кортове. Пожелавам му да спечели титла от Големия шлем, тъй като той го заслужава" завърши Доминик Тийм.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна