Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитров: Преди мача не можех да си обуя чорапите

Григор Димитров е усетил болката вчера.
Снимка: БТА

Контузия в гърба е спряла Григор Димитров за втори полуфинал на Откритото първенство на Австралия. Българинът спечели първия сет срещу Аслан Карацев от Русия, но в крайна сметка отстъпи след 6:2, 4:6, 1:6, 2:6.

"Няма смисъл да крия каквото и да било. Проблемът се появи вчера при обикновено движение. След това болката се повтори в началото на мача, продължи да се развива и стана постоянна. Не можех да обуя чорапите си преди мача, така че знаех, че ще бъде трудно. Пробвах, защото това е Големия шлем, адреналинът, бях в много добра форма преди това. Рядко съм бил толкова добра форма в турнир от Шлема. Но това е спортът. Уважение към Карацев, бореше се през цялото време и правеше това, което трябваше. Това беше неговият ден. Нека продължим напред.

Не обичам да се отказвам. Аз съм състезател. Когато си на корта, понякога не мислиш ясно. В края на третия сет просто не можех да се откажа, такъв съм. Ясно е, че съм разочарован, но мога единствено да приема положителното, да си почина няколко дни и да се върна на корта", заяви Григор Димитров на пресконференцията след мача.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени