Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зрителите на Australian Open се завръщат в четвъртък

Зрителите се завръщат за най-важните мачове в Мелбърн.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Организаторите на Откритото първенство на Австралия ще допусна зрители да се завърнат по трибуните в Мелбърн Парк от утре, което означава, че полуфиналите и финалите на единично при мъжете и жените ще се проведат пред публика.

Организаторите уточниха, че на централния корт "Род Лейвър Арина" ще се допуска 50 процента запълване на капацитета, което означава, че по трибуните за най-важните мачове от турнира ще има по 7477 души. 

Това стана възможно, тъй като днес приключва петдневният пълен локдаун в Мелбърн, който бе наложен след регистрирането на една дузина случаи на британския щам на коронавируса в града. Здравните власти съобщават, че локдаунът е дал резултат и положителните случаи са ограничени до 19.

"Миналата седмица видяхме първото голямо спортно събитие с фенове по трибуните и атмосферата бе страхотна. Очакваме с нетърпение феновете да се завърнат на Australian Open за следващите четири дни, за да завършим турнира по един безопасен и вълнуващ начин", коментира директорът на турнира Крейг Тайли.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!