Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красен Кралев и Костадин Ангелов с план за ваксиниране на спортистите за Токио 2020

По време на срещата.
Снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов проведоха работна среща, на която обсъдиха ваксинирането на българските спортисти преди участието им на олимпийските игри в Токио.

Пандемичната обстановка в България и по света би могла да осуети участието на българските спортисти в предстоящите състезания. Ваксинацията значително може да помогне за провеждането на  безопасна и сигурна Олимпиада.

Поради тази причина министър Кралев и министър Ангелов взеха решение за изработване на план за имунизиране срещу Covid-19 на спортисти и треньори. Екип от експерти на двете министерства ще разработи детайлно предложение. То ще бъде представено на федерациите, които ще изпращат спортисти на квалификациите за олимпийските игри, както и на самия турнир в Токио.

"Наш дълг е и ще направим и невъзможното, за да защитим нашите спортисти", обяви министър Кралев.

"Само здрави атлетите ще могат да постигнат успехи и да донесат медали на България!", заяви от своя страна проф. Ангелов и допълни, че  ваксинирането на българските спортисти ще бъде направено в най-кратки срокове.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна