Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везенков отбеляза 9 точки при завръщането си

Александър Везенков (№14) започна титуляр за Олимпиакос.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският баскетболист Александър Везенков се завърна след контузия в отбора на Олимпиакос (Пирея), но гърците отстъпиха категорично с 53:76 при визитата си на турския Анадолу Ефес.

Везенков започна в срещата от 25-ия кръг на баскетболната Евролига като титуляр, завърши като втори реализатор за отбора си с 9 точки, но беше много по-полезен под кошовете, след като овладя 8 борби - най-много от целия отбор. Освен това Саша направи и 3 завършващи подавания.

Това е пета поредна загуба за червено-белите от Пирея и те са на 12-о място, след като остават с 11 победи и имат 14 поражения. Турците пък са 6-и с 14/10.

Мачът започна блестящо за гостите и те доминираха по всички показатели в първата четвърт. Те спряха Анадолу Ефес с отлична защита, а с тройка на Костас Слукас водеха с 26:11.

Влизайки във втората четвърт с ефектно изпълнение на Ларкин, Анадолу Ефес се възстанови и направи серия от 15:2, като в 15-ата минута имаше пасив едва от 2 точки - 26:28. Ситуацията продължи в същата лоша посока за Олимпиакос и те изоставаха в 18-ата минута с 37:30. Гърците вкараха само 8 точки през тази четвърт, а Анадолу Ефес влезе в съблекалнята напред 43:34.

Второто полувреме продължи в същата тенденция, а Анадолу Ефес увеличаваше преднината си - до 15 точки в 25-ата минута: 53:38.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна