Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съвременни подходи в инвазивната кардиология представя годишен форум

Снимка: Congress Management and Events Ltd

Съвременни подходи в диагностиката и терапията в интервенционалната кардиология ще бъдат обсъдени на тазгодишното издание на Българския бифуркационен курс, който ще се проведе онлайнна 20 и 21 февруари 2021 . Това съобщават от Българското дружество по интервенционална кардиология.

Сред лекторите са водещи специалисти от Белгия, Франция, Гърция, Полша, Унгария, Румъния, Сърбия, Северна Македония и България.

Две иновации включва тазгодишното издание на курса, наречено „9 ¾“.

За първи път на български форум ще бъде демонстрирана роботизирана интервенция в инвазивната кардиология. Ще работи д-р Жан Фажаде от Клиника „Пастьор“ в Тулуза, Франция, един от основоположниците на съвременната инвазивна кардиология в Европа.

Втората иновация е приложението на компютърната томография в интервенционалната кардиология  и как този метод се използва в диагностиката на коронарната патология и определяне на функционалната значимост на стесненията на артериите.

Това дава възможност за по-добър и по-ранен скрининг на пациентите, при които има показания за инвазивно изследване. Чрез този тип образна диагностика се пресяват болните, при които не е задължително да преминават интервенционална диагностика. Това посочват още организаторите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна