Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според Фаучи може да се наложи американците да носят маски и догодина

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американците може да трябва да носят маски и през 2022 година, дори ако САЩ смекчат другите ограничения, въведени в борбата с Covid-19. Това udpd доктор Антъни Фаучи, водещият епидемиолог на страната, цитиран от "Ройтерс".

Броят на новозаразените дневно спада, но все още хиляди американци всеки ден стават жертва на патогена, а под 15 процента от населението на САЩ е ваксинирано.

Президентът Джо Байдън полага усилия да ускори имунизационната кампания, докато местните власти се опитват да си осигурят повече дози.

Фаучи, който е водещият медицински съветник на Байдън, каза пред Си Ен Ен, че прагът от 500 000 починали, към който САЩ се приближават, "е ужасен момент в историята на страната".

На въпрос дали очаква американците да носят маски и догодина, експертът каза, че според него това е възможно, но зависи от разпространението на вируса и евентуалната поява на нови варианти.

В друго интервю Фаучи отбеляза, че все още е твърде рано да се определи кога САЩ биха могли да достигнат колективен имунитет.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна