Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андреев остана на сет от първи четвъртфинал в АТР

Адриан Андреев
Снимка: Tennis TV

Участващият с „уайлд кард“ Адриан Андреев отпадна на осминафиналите на АТР 250 тенис турнира в зала в Сингапур.

Националът на България за Купа „Дейвис“ отстъпи на 114-ия в света Алексей Попирин от Австралия с 1:6, 7:5, 3:6 след почти 2 часа игра и остана на един сет от първи четвъртфинал на ниво АTP Tour.

В първата част австралиецът доминираше и постигна два пробива. След форхенд на 19-годишния Андреев в аут се стигна до брейк за 1:3. След нова грешка на 19-годишния българин Попирин проби и за 1:5. След това сервираше за сета и реализира втората си възможност.

Адриан започна втората част със сервис гейм на нула.В следващите си две подавания той отрази общо четири точки за пробив с разнообразна и хладнокръвна игра. В шестия гейм Андреев стигна до първия си брейкпойнт в мача, но Попирин го спаси и после направи 3:3. Софиянецът взе подаването си и за 6:5 и в следващия гейм поведе с 40:0 и спечели сета при втората си възможност, когато 21-годишният австралиец изпрати форхенда си по диагонала в аут.

Адриан Андреев

Андреев продължи да играе със самочувствие и в заключителния сет. За съжаление Попирин успя да пробие за 3:2 и след това да затвърди с гейм на нула. В осмия гейм при сервис на 21-годишния тенисист от Сидни се стигна до 30:30, но все пак австралиецът спечели подаването си. Веднага след това българинът сервираше за оставане в мача. Попирин стигна до мачбол, който Адриан „изтри“ с агресивна игра. След това обаче направи двойна грешки, а след това и втора, с което мачът приключи.

Андреев завърши с 58 процента първи сервис и 63 процента спечелени точки при разиграването му. Той направи три аса и две двойни грешки в срещата.

За достигането до тази фаза  българинът взема 20 точки за световната ранглиста, където е №423 в момента, както и 6410 долара от наградния фонд.

Адриан се прибира в София за лагера на националния отбор за Купа „Дейвис“ преди двубоя срещу Мексико  от 5 до март.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна