Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослав Панталеев на полуфинал на "Странджа"

Радослав Панталеев (вдясно) продължава в София.
Снимка: БТА

Радослав Панталеев в категория до 91 кг. се класира за полуфиналите на боксовия турнир "Странджа".

Бронзовият медалист от Световното първенство в Екатеринбург (Русия) през 2019 година се класира за полуфиналите след успех с неединодушно съдийско решение над Сагиндик Тогамбай (Казахстан). За място на финала Панталеев ще спори с Уилфред Флорентин (Франция). След срещата спортният министър,Красен Кралев, който беше в зала "София" поздрави Радослав за успеха и му пожела да триумфира в края на турнира.

Кубинецът с български паспорт Йордан Ернандес отпадна след поражение с пълно съдийско единодушие от арменеца Гюрген Хованисян.

Другите ни двама представители във вечерната сесия от третия ден на турнира също загубиха своите срещи. Кирил Русинов (63 кг) и Кристиян Николов (81 кг) напуснаха надпреварата. Русинов допусна поражение с неединодушно решение на съдиите от руснака Илия Попов, а Николов загуби от узбека Дилшодбек Рузметов.

В четвъртък интересните срещи от надпреварата с българско участие продължават, като сред нашите представители са Даниел Асенов, Станимира Петрова и Стойка Кръстева. 

Българската федерация по бокс е осигурила излъчване на живо, тъй като заради наложените противоепидемични мерки зрители в зала “София” не се допускат. Сесиите са от 14.00 и 18.00 часа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна