Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защо е важно да изграждате Еmployer brand за бизнеса си

| обновено на 28.02.21 в 20:12
Автор:
2
Защо изграждането на Еmployer brand е ключово за вашите служители
Снимка: pexels.com

Работата с LinkedIn в посока изграждане на employer brand ще реализира за бизнеса ви повече продажби (social sellings), благодарение на социални мрежи

Компаниите, които залагат на Еmployer branding наричат служителите си не работници, а таланти. Това е, защото Employer branding е процес, който улеснява дадена компания в привличането, наемането и задържането на добрите служители. А това ще доведе до по-добри постижения при преследване на бизнес целите на компанията.

Залага се на по-гъвкаво работно време, вместо на стандартeн работен ден. Свободните и приятелски взаимоотношения трябва да надделяват над по-строгото и по-авторитарно поведение от страна на ръководството на организацията.

Компанията ви трябва да осъзнае важността на това да задържи дългосрочно специалистите си и да е наясно, че „няма незаменими хора“ е съвършено погрешно схващане. Помнете, че хората са тези, които изграждат образа на работодателя. Работещите трябва винаги да се чувстват спокойни и ценени от ръководните кадри.

Такава атрактивна корпоративна идентичност ще повлияе благоприятно върху потенциалните кандидати, които искате да привлечете на работа във вашата компания. Еmployer brand обликът показва, че компанията ви иска да поддържа на високо ниво своя мениджмънт.

След като изяснихме какво представлява процесът, спокойно можем да ви посъветваме да започенете да работите с платформата

LinkedIn, с която да стартирате изграждане на своя employer brand в името на атрактивна корпоративна идентичност, която ще повлияе позитивно върху хората, които искате да привлечете като работодател.

Ако темата ви е била полезна, можете да чуете тук или тук кратките podcast-ове с детайлни съвети за работа с мрежата LinknedIn.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна