Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биатлонистките ни седми в щафетата на световното за девойки

Валентина Димитрова предаде щафетата втора.
Снимка: БФБиатлон

Националният отбор на България за девойки старша възраст завърши на седмо място в щафетата 3 по 6 километра на световното първенство по биатлон за младежи и юноши в Обертилах, Австрия.

Валентина Димитрова, Стефани Йолова и Лора Христова завършиха с време от 56:9.7 минути. Българиките завъртяха две наказателни обиколи и използваха 11 допълнителни патрона, като останаха на 2:39.2 минути от победителките от Франция Фани Бертран, Жени Ришар и Мая Клотан, които финишираха за 53:30.9 минути. 

17-годишната Димитрова направи отличен първи пост и с два допълнителни патрона предаде на Йолова на втора позиция на 2.1 секунди зад французойките, но за младия ни отбор бе трудно да задържи позициите си.

Сребърния медал спечели отборът на Словения, докато бронзът остана за тима на Италия. Пред България завършиха още отборите на Германия, Австрия и Русия, а на старт застанаха общо 22 щафети.

По-късно днес е щафетата на 3 по 7,5 километра при юношите старша възраст, а утре са щафетите при кадетките и младежите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна