Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК одобри закупуването на ZeniMax от Microsoft за 7,5 млрд. долара

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейската комисия одобри сделка между Microsoft Corp и ZeniMax Media на стойност 7,5 млрд. долара, която би довела до придобиването от американския технологичен гигант на компанията за видеоигри.

"Споразумението не поражда сериозни съмнения относно неговата съвместимост с общия европейски пазар", посочи Комисията и добави, че Европейският съюз няма да се противопостави на сделката.

През септември 2020 г. Microsoft разкри, че е постигнала споразумение за закупуване на ZeniMax Media - компанията-майка на Bethesda Softworks, целящо "да добави емблематичните франчайзи на Bethesda към Xbox Game Pass".


Тогава Microsoft обяви, че ще разрасне своите творчески студийни екипа от 15 на 23 и ще добави емблематичните франчайзи на Bethesda към Xbox Game Pass. Това включва намерението на Microsoft да внесе бъдещите игри на Bethesda в Xbox Game Pass същия ден, когато те стартират на Xbox или на PC.

Според председателя и главен изпълнителен директор на ZeniMax Media Робърт Алтман, компанията за игри "се радваше на тясно партньорство с Microsoft в продължение на десетилетия и тази сделка е естествен напредък от онези години на съвместна работа".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна