Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нагелсман ще поеме рискове срещу Ливърпул, за да навакса пасива

Отборите на Ливърпул (в черно) и РБ Лайпциг ще играят отново в Берлин.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Увереността в нападателите на РБ Лайпциг може да се окаже решаваща за крайния изход на осминафиналиия сблъсък с Ливърпул. Това заяви старши треньорът на "биковете" Юлиан Нагелсман преди реванша в сряда, в който неговият отбор влиза с пасив от 0:2 от първия мач. Преди 3 седмици Ливърпул спечели символичното гостуване в Будапеща, където ще се играе и мачът утре. 

"Аз съм щастлив, че нашето нападение има толкова голямо влияние върху играта ни в последните седмици, за да спечелим седем от последните ни осем мача в Бундеслигата. Имаме да наваксваме два гола, така че трябва да поемем някои рискове. Трябва да играем атакуващо, за да преодолеем този дефицит. Радващо е, че имаме опции в атака и нападателите ни са уверени. Класата ни преди няколко седмици бе същата като сега, но нивата на увереност в нас сега са съвсем различни", коментира Нагелсман.

"Задачата ни не е лесна, но ние трябва да вярваме и да държим увереността си висока", каза младият треньор и добави, че лошата форма, в която се намира Ливърпул, ще има минимално влияние върху мача.

"Вярно е, че за разлика от при нас, при тях увереността преди бе по-голяма, отколко сега. Това е труден период за Ливърпул, но те все още са отбор от световна класа. Юрген Клоп е мениджър на световно ниво и той е майстор на излизането от кризи. Но няма как да разчитаме на лошата им форма. Ние сме тези, които изостават с 0:2, но искаме да излезем крайни победители", завърши Нагелсман.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна