Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пирло не се притеснява за работата си

Пирло поздравява Киеза за първия гол за Юве, но в края Порто ликуваше.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Ювентус Андреа Пирло заяви, че не се страхува от уволнение заради отпадането в Шампионската лига на толкова ранен етап. Неговият отбор напуска турнира след победа с 3:2 над Порто с продължения, но португалците вкараха два гола на чужд терен и отиват на четвъртфинал.

Ювентус за първи път в историята на Шампионската лига и Купата на европейските шампиони отпадна в осминафиналите в два поредни сезона. Миналата година клубът от Торино загуби в 1/8-финалите от Лион. 

"Извикаха ме тук за дългосрочна работа над проект, който трябва да се развива в продължение на няколко години. Именно затова и не се страхувам от уволнение. Но трябва да призная, че съм недоволен от начина, по който проведохме последната седмица и бих предпочел да останем в Шампионската лига", заяви Пирло пред журналисти, попитан дали няма скоро да си събере багажа от Ювентус.

"Сега ще имаме време да подобрим някои елементи в играта ни, за които не ни оставаше възможност поради натоварения календар във всички турнири. По отношение на мача мога да кажа, че няма как да продължиш напред, след като в два мача правиш две огромни, фундаментални грешки - общо четири на такъв етап от Шампионската лига си е нереално", призна бившият италиански национал.

За второто попадение на Оливейра, с което реално Порто ги елиминира, Пирло обясни, че играчите му реално не са смятали положението за опасност. И именно това тяхно подценяване на ситуацията, подреждането в защитата си е оказало своето фатално за мача влияние.

"Не сме сбъркали в промяната на поведението на играта, когато Порто остана с 10 човека, тъй като като всичко, което можехме да направим, беше да се опитаме да ги отворим още. За да се случи, изнесохме топката по фланговете и наредихме хора пред тяхното наказателното поле с тела. И така вкарахме два гола.
"Ще отнеме няколко дни, за да изтрием тази игра от съзнанието си. Но тогава трябва да се справим с всяка ситуация с правилното отношение, да осъзнаем, че сме все още само през март и имаме време да се изкачим на върха в Серия "А", където трябва да бъдем", завърши Андреа Пирло..
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени