Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Юнайтед - Милан е акцентът в Лига Европа

Снимка: UEFA

Тази вечер ще се изиграят първите мачове от осминафиналите в Лига Европа, а без никакво съмнение най-голям интерес предизвиква дуелът между Манчестър Юнайтед и Милан.

Специалистите дават предимство на "червените дяволи", които са в отлично настроение след победата над градския съперник Манчестър Сити през уикенда. В Милан обаче са максимално мотивирани да зарадват феновете си с успех на европейската сцена и ще хвърлят всички сили за позитивен резултат на "Олд Трафорд".

Двата отбора са се срещали общо 10 пъти в евротурнирите. Последният мач помежду им беше през 2010 година и със сигурност навява лоши спомени на "росонерите", които бяха разгромени с 0:4 и с общ резултат 2:7 отпаднаха на осминафиналите в Шампионската лига. Любопитното е, че тогава в състава на Милан беше Дейвид Бекъм, който се изправи срещу родния си клуб.

Арсенал излиза срещу познат съперник. Преди година "артилеристите" отпаднаха на 1/16-финалите в Лига Европа от Олимпиакос след продължения и сега са жадни за реванш. Пиер-Емерик Обамеянг беше антигероят за тима от Северен Лондон с невероятен пропуск в последните минути и със сигурност ще иска да се реваншира в Гърция.

Осминафинали в Лига Европа:

От 19:55 часа:
Аякс – Йънг Бойс
Динамо (Киев) – Виляреал
Манчестър Юнайтед – Милан
Славия (Прага) - Рейнджърс.

От 22:00 часа:
Гранада – Молде
Олимпиакос – Арсенал
Рома – Шахтьор (Донецк)
Тотнъм – Динамо (Загреб).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени