Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клоп похвали Фабиньо след победата в Будапеща

Юрген Клоп е доволен от своите играчи.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Когато Фабиньо играе на позицията си като дефанзивен халф, Ливърпул е различен отбор, заяви мениджърът Юрген Клоп след победата с 2:0 срещу РБ Лайпциг на осминафиналите в Шампионската лига. "Червените" продължават с общ резултат 4:0.

"Създадохме много положения, особено през първото полувреме. Тогава не вкарахме, но момчетата неутрализираха тотално Лайпциг. Класата на съперника не си пролича и това е най-хубавото нещо, което се случи в този мач. Лайпциг е много силен отбор, но ние се защитавахме перфектно", каза Клоп след срещата в Будапеща.

"Изключихме навреме от мачовете във Висшата лига и бяхме напълно готови. Вижда се, че играчите ни се забавляват на терена и разликата от мача през уикенда беше много голяма. Когато Фабиньо е на позицията си на дефанзивен халф, всичко е много различно. Днес той играеше именно като "шестица" и двамата в центъра на защитата направиха перфектен мач. Тримата заедно неутрализираха дългите подавания", добави германецът.

"Честно казано, всички играха добре. Тримата в полузащита се справиха отлично, тримата в нападение също. Диого Жота игра толкова, колкото можеше и съм доволен от него. Резервите също се представиха на ниво", завърши Юрген Клоп.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна