Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почетино разкри какво е казал на играчите си на почивката

Треньорът на ПСЖ Почетино се прегращъ с Меси след мача на "Парк де Пренс".
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино призна, че е казал на играчите си на полувремето на реванша с Барселона да изхвърлят от главите си всички негативни мисли, което според него е било ключът към отстраняването на каталунците и класирането за четвъртфиналите на Шампионската лига.

Снощи в Париж двата отбора завършиха 1:1 и първенецът на Франция продължи към следващата фаза с общ резултат 5:2, като така избегна фиаското от 2017 година, когато загуби с 1:6 на реванша от същия съперник и отпадна, въпреки че бе спечелил първия мач с 4:0.

"През първото полувреме мислехме твърде много и твърде бавно. Мислите ни бяха върху класирането, а не върху това как играем. Казах на играчите да разкарат тези негативни мисли и да мислят само за мача. Не бях доволен от играта ни през първото полувреме и го казах на футболистите. Такива неща се случват. През второто полувреме бяхме много по-бойки. Най-важното е, че успяхме да се класираме и се надявам всички негавитни мисли вече да са зад гърба ни", заяви аржентинският наставник.

Той отличи специално вратаря Кейлор Навас, който извади куп удари на гостите, включително и дузпа на Лионел Меси при 1:1 в самия край на първото полувреме.

"Той изигра страхотен мач и ни спаси в критичен момент. Трябва да му благодарим", каза още Почетино.

Колегата му Роналд Куман беше разочарован от отпадането на Барселона.

"Мисля, че заслужавахме нещо повече с представянето ни. Резултатът трябваше да бъде поне 2:1 за нас на полувремето. Ако имахме аванс на почивката, втората част щеше да бъде съвсем различна", заяви холанецът.

"Да, ние отпадаме, което е това, което има значение в спорта. Но ние напускаме турнира с вдигната глава. Имахме възможности да затрудним съперника, бяхме по-добрият отбор в голяма част от мача и поехме рискове, като пазехме персонално в защита. В първия мач обаче те бяха убийствено ефектевни пред вратата ни, а днес ние не бяхме такива. Те вкараха четири гола на нашия стадион, а ние само един тук. Но не мога да съм критичен към тези пропуски. Мисля, че по-скоро ни липсваше късмет. Техният вратар бе "Играч на мача". Ние имахме шансове, но просто не се възползвахме от тях", коментира още Куман.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна