Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Льов решил да напусне преди 0:6 срещу Испания

Йоахим Льов със световната купа през 2014 година.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Йоахим Льов заяви, че унизителната загуба на Германия от Испания с 0:6 миналата година няма връзка с решението му да напусне поста селекционер на Бундестима.

Льов изрази желание да прекрати договора си след европейското първенство това лято. 61-годишният специалист разкри, че е решил да оповести решението си сега, за да даде достатъчно време на своя наследник да подготви отбора за Евро 2024, на което Германия е домакин.

"Още миналата година, преди загубата от Испания с 0:6, бях решил да помисля за напускане пред февруари, март. Задавах си въпроси. Къде сме ние? Къде съм аз? Какво искам? Стигнах до извода, че след европейското първенство е точният момент да си тръгна. Време е за промяна и ново предизвикателство", каза Льов на пресконференция.

Бившият футболист на Фрайбург е начело на националния отбор на Германия от 2006 година насам, когато замени Юрген Клинсман.

Льов е най-дълго задържалият се старши треньор на Бундестима през последния половин век и направи отбора световен шампион през 2014 година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна