Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арсенал, Рома и Тотнъм със солиден аванс в ЛЕ

Партей от Арсенал (вляво) е фаулиран от Масурис.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Арсенал, Рома и Тотнъм направиха решителна крачка към четвъртфиналите в турнира Лига Европа. Трите отбора взеха комфортни победи в първите срещи от осминафиналите и са фаворити за реваншите след седмица.

Арсенал спечели с 3:1 при гостуването на Олимпиакос и очаква спокойно ответния мач в Лондон.

Норвежецът Мартин Йодегор откри резултата в 34-а минута с мощен шут извън наказателното поле и неубедителна намеса на вратаря на домакините. Олимпиакос изравни в 58-а минута след грешка на Дани Себайос, която позволи на Юсеф ел Араби да се разпише за гръцкия тим. Арсенал изкова успеха с попадения на Габриел в 78-а минута и Мохамед Елнени в 85-а.

Рома разби Шахтьор (Донецк) с 3:0 на "Олимпико" и на практика обезмисли реванша в Украйна на 18 март.

"Вълците" играха с част от резервите, но и това бе достатъчно за успеха. Един Джеко и Крис Смолинг останаха на пейката като превантивна мярка заради леки контузии, но това не повлия на хода на играта.

Лоренцо Пелегрини откри резултата в 23-а минута, а след почивката Стефан ел Шаарауи и Джанлука Манчини добавиха още два гола за римляните.
Титуляр за Шахтьор бе бившият нападател на ЦСКА София Жуниор Мораес, но той не успя да се отличи и бе заменен 15-ина минути преди края.

Стефан ел Шаарауи вкарва втория гол за Рома.

Тотнъм взе чиста победа с 2:0 у дома срещу Динамо (Загреб). Лондончани очаквано доминираха и рутинно спечелиха с два гола на звездата Хари Кейн. Английският национал откри в 25-а минута и добави второ попадение в 70-а минута.
Малко преди края Кейн се контузи и бе заменен от Карлос Винисиус.

Чиста победа с 2:0 постигна и испанският Гранада срещ Молде от Норвегия. Хорхе Молина откри резултата в 26-а минута, а Роберто Солдадо вкара втори гол в 76-а минута.

Норвежците доиграха мача с човек по-малко след втори жълт и червен картон на Мартин Елингсен в 71-а минута.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна