Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гюндоган отново е №1 във Висшата лига

Илкай Гюндоган за втори месец е №1 в Англия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Илкай Гюндоган отново бе определен за Играч номер 1 на месец февруари във Висшата лига, като спечели две последователни отличия след наградата си през януари.

След като отбеляза пет гола през януари и помогна на Сити да поемат контрол в битката за титлата, германският национал реализира нови четири попадения през февруари при петте успеха от също толкова срещи за тима на Пеп Гуардиола.

Той компенсира за пропуска си от бялата точка, за да вкара два гола на Ливърпул при успеха с 4:1 на „Анфийлд“, като добави нови два срещу Тотнъм и асистира за попадението на Рахийм Стърлинг при визитата на Бърнли. Гюндоган бе и част от състава при победите над Арсенал и Уест Хем. Той пропусна началото на кампанията заради коронавирус, но оттогава насам е неизменна част от титулярния състав на „гражданите“.

Бившият полузащитник на Борусия (Дортмунд) остави зад себе си този месец защитникът на Фулъм Йоаким Андерсен, крилото на Лестър Харви Барнс, съотборникът си в Сити Жоао Кансело, полузащитникът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш, Джеси Лингард от Уест Хем, халфът на Уулвърхемптън Рубен Невеш и нападателят на Лийдс Рафиня. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени