Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогрес за Григор Димитров в ранглистата

Пиронкова продължава да е първа ракета на България

Григор Димитров ще играе в Акапулко.
Снимка: БТА

Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров изкачи едно място в публикуваната днес световна ранглиста и вече е №16.

Тази седмица той се завръща на корта с участие в АТР 500 турнира в Акапулко, където спечели титлата през 2014 година. Димитров е пети в схемата в Мексико и започва срещу френския левичар Адриан Манарино.

Димитър Кузманов отстъпи три позиции до №272. Той дебютира в квалификациите на турнира в Дубай от категория АТР 500, но отпадна в първия кръг. Адриан Андреев е 384-и. Той ще играе тази седмица на турнир в Ла Нусия, Испания, който е с награден фонд 25 хиляди долара.

На върха в класацията на АТР е Новак Джокович с 12 008 точки, но след него вече е Даниил Медведев. Руснакът е първият тенисист извън Голямата четворка от 2005 година, който стигна до второто място след Лейтън Хюит. Медведев вчера спечели турнира в Марсилия и вече е с актив от 9940 точки, с което изпревари Рафаел Надал, който е с 9670 точки.

При жените Цветана Пиронкова продължава да е първа ракета на България. Тя отстъпи пет места до 129-ото.



Виктория Томова също слезе с две позиции до №142. Във вторник софиянката започва участие на WTA 500 турнира в Санкт Петербург. Нейна съперничка ще бъде 19-годишната квалификантка Синю Уан от Китай.

В първите 500 на класацията са още Изабелла Шиникова (№216), Елица Костова (№225), Гергана Топалова (№462) и Джулия Терзийска (№479).

Води Ашли Барти, следвана от Наоми Осака и Симона Халеп.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени