Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веска Събева, председател на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия:

Как ще бъде ваксиниран персоналът от дневните центрове за деца с увреждания

Веска Събева, председател на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия
Снимка: Личен архив

„Нямаме яснота кога и при какви условия ще бъде ваксиниран персоналът, който работи в дневните центрове за деца с увреждания.

Това са рискови групи - както децата и младежите с увреждания, така и персоналът ". За това сигнализира пред БНР Веска Събева, председател на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия.

През декември месец сме подали списъка за ваксиниране и досега нямаме никаква връзка с РЗИ - София. Тази фокус група беше на втора линия, но ние все още знаем кога ще бъдат ваксинирани“, каза още Събева.

Ако пък трябва да се записват в електронната система, трябва да ги уведомят тези лица. Защото при нас има записани младежи, потребители на центъра, които родителите искат да ваксинират, но не знаем какъв е редът“, добави тя.

Събева посочи още, че когато се дават указанията за затваряне, като локдаун, ясно трябва да се поясни на работещите в дневните центрове какво точно следва за тях при тези условия.
"Родителите трябва да организират някой да гледа децата и хората с увреждане в семейството, затова те трябва да знаят достатъчно рано преди затварянето им" - смята още председателят на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия.

„Указанията трябва да са ясни и конкретни. А ние работим с такива от миналата година, но има някои неща , които трябва да се знаят -  какви такси ще събираме, храната отпада за тези деца от центровете, но дори и едно дете да имаш трябва да му подсигуриш всички удобства“, това поясни още за БНР Веска Събева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна