Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Брюно льо Мер: Масовата ваксинация е по-важна от локдауна

Френският министър на икономиката Брюно Льо Мер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дебатът дали да се въведе цялостен локдаун във Франция или по-строги, целенасочени ограничителни мерки, свързани с пандемията от коронавирус, не е толкова важен, колкото усилията за масова ваксинация, които трябва да бъдат ускорени, отбеляза в понеделник френският министър на икономиката и финансите Брюно Льо Мейр.

В момента рестриктивните противоепидемични правила "не са идеални", но правителството ще предоставя помощ на всеки бизнес, който е пред закриване, посочи той пред френското радио RTL.

Според него френските управляващи търси начини да помогнат на магазините за дрехи, които изпитват проблеми с излишни складови запаси, поради локдаун мерките, свързани с Covid-19.

Френският финансов и икономически министър отбеляза, че сценариите варират от разрешаване на някои магазини за дрехи да ликвидират техните наличности до предоставяне на финансова компенсация на други.

Льо Мер също така изрази надежда, че французите ще успеят да се върнат към формата на "някакъв" предпандемичен живот до лятото.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна