Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Бербатов може да поеме управлението на БФС заедно с Петър Величков

Петър Величков
Снимка: БТА

Членът на Изпълкома на Българския футболен съюз Петър Величков заяви на пресконференция, че българският футбол се нуждае от една изключително тежка реформа. Величков потвърди че работи в екип с Димитър Бербатов и е възможно да поемат управлението на съюза, ако им бъде гласувано доверие.

"Ясно е и е казано, че ние с Бербатов работим в екип. Възможно е в тази конфигурация да поемем управлението на БФС, ако ни бъда гласувано доверие, разбира се. Идеята днес обаче не е да говорим за това", започна той.

Според Величков, на предстоящия конгрес на БФС на 25 юни тази година ще бъдат гласувани оставките на президента Борислав Михайлов и на петима от членовете. Мандатът на избраното ръководство ще трябва да изтече през февруари догодина, когато отново трябва да се проведе нов конгрес и там пак да се избира президент и изпълнителен комитет.

"За мен поколението на Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров трябва да поеме своята отговорност за ръководенето на българския футбол. На тях обаче трябва да им бъде помогнато. Не бива да ги оставяме сами, тогава вероятността да успеят е по-малка. Те са сериозни футболни личности с много добра и ясна преценка за това как трябва да функционират нещата в Българския футболен съюз. БФС обаче е една организация, която има нужда от сериозно административно управление, има нужда от една изключително тежка реформа, която трябва да се направи и точно там виждам аз своето място", заяви Величков. 

Той изрази надежда, че колегите му ще проявяват морал и ще дадат път на нови хора и бе категоричен, че на българския футбол му трябва обединение. 

Величков допълни, че е събрал силен екип и се надява да се намерят още хора, които да застанат зад Бербатов и него и да ги подкрепят. И допълни, че подкрепа от президентите на елитните ни футболни клубове не са търсили.

Чуйте подробности в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени