Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Норвегия даде съгласие за избирателни секции и извън посолството ни в Осло

Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи на Норвегия информира с нота, че дава съгласие за организиране на парламентарните избори на 4 април 2021 г. и извън посолството ни в Осло, съобщават от МВнР.

В нотата се уточнява, че съгласието се дава за откриване на избирателни секции в посочените от посолството 9 населени места и адреси.

Норвежките власти отново обръщат внимание върху необходимостта от съгласуване с Норвежкия институт по обществено здраве на медицински протокол за контрол на разпространението на Covid-19 по време на изборния ден, което мисията ни в Осло вече е извършила. Посочва се и необходимостта от спазване на всички въведени в Норвегия противоепидемични мерки от всички участници в изборния процес.

Полученото съгласие от норвежките власти за организиране на изборите и извън сградата на дипломатическото ни представителство в Осло е заключителната част от цялостната процедура по даване на съгласие за произвеждане на изборите на територията на Норвегия.

В страната ще бъдат разкрити общо 10 избирателни секции – в Осло, Ставангер, Хамар, Трондхайм, Тромсьо, Систранда, Сандефьорд, Олесунд, Будьо и Берген.

Техните адреси са публикувани на сайта на МВнР на адрес:

https://www.mfa.bg/embassies/norway/ns2021/3792


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна