Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кузманов е на четвъртфинал в Задар

Димитър Кузманов продължава без загубен сет.
Снимка: БФТ

Димитър Кузманов се класира на четвъртфинал на чалънджъра на червени кортове в хърватския град Задар, от категория 80 и с награден фонд 44 820 евро.

Втората ни ракета победи Зденек Коларж от Чехия с 6:4, 6:3 след почти два часа игра и продължава без загубен сет.

Кузманов започна перфектно мача и поведе с 3:0 с пробив във втория гейм. Чехът успя да го върне за 3:4, а в следващите два гейма тенисистите си размениха по един брейк. В десетия гейм 27-годишният пловдивчанин проби отново, с което взе и сета. Той реализира втората си възможност след топка в мрежата на Коларж.

Мико проби за 3:1 в следващата част и после затвърди. След това Кузманов направи нов брейк след топка в аут на чеха и после сервираше за победата. Той пропусна два мачбола и в крайна сметка Коларж успя да пробие за 2:5. В следващия гейм националът за Купа „Дейвис“ стигна до нов мачпойнт, но чехът го отрази с помощта на мрежата. Кузманов отново подаваше за приключване на срещата. Поведе с 40:0 и реализира третия си мачбол в гейма с форхенд уинър.

За класирането си в тази фаза българинът заслужи 15 точки за световната ранглиста, където е №274, както и 1200 евро от наградния фонд.

На четвъртфиналите в петък Кузманов се изправя срещу бившия №68 в света Блаж Кавчич от Словения. В момента 34-годишният тенисист е 245-и в класацията на АТР.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна