Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италия продължи победната серия преди мача в София

Чиро Имобиле (№17) празнува отбелязването на втория гол за Италия.
Снимка: БТА

Отборът на Италия записа 11-а поредна победа в квалификации, след като надделя с 2:0 в домакинството си на Северна Ирландия. Доменико Берарди отбеляза в 14-ата минута, а Чиро Имобиле удвои в 39-ата минута. Двубоят бе първи от квалификациите за световното първенство в Катар през 2022 г. 

Отборът на Роберто Манчини записа 23-и пореден мач без загуба. Леонардо Бонучи пък изигра своя мач номер 100 за Италия. След перфектните 10 от 10 в пресявките за Евро 2020 "адзурите" стартираха отлично и този квалификационен цикъл. Следващият мач на 4-кратният световен шампион в група С е в София срещу България в неделя. Преди двубоя с минута мълчание бяха почетени легендите на италианския футбол Паоло Роси, Пиетро Анастази, Мауро Белуджи, Марио Корсо, и Пиерино Прати. 

Селекционерът на Италия Роберто Манчини остана доволен от победата над Северна Ирландия. "Не бяхме играли пет месеца. Първото полувреме много ми хареса, действахме почти перфектно. Трябваше да вкараме повече голове, за да си улесним задачата. След почивката обаче се отпуснахме и с момчетата ще трябва да си поговорим, защото допуснахме доста грешки."Имобиле и Локатели се справиха добре. За Чиро, както и за всеки нападател, головете са най-важни. Радвам се за него и се надявам другите ни офанзивни футболисти също да бележат редовно. Знаехме, че Северна Ирландия няма да се предаде. Те са физически много здрав отбор. Ние също си създадохме проблеми с грешките през второто полувреме. Тогава започчнахме да движим топката по-бавно, а това не трябваше да се случва", каза още наставникът на Италия.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени