Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев продължава в Маями, Корда на първи Мастърс 1000 четвъртфинал

Даниил Медведев е на четвъртфинал.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачът в схемата на Мастърс 1000 тенис турнира в Маями Даниил Медведев за първи път в кариерата си стигна до четвъртфинал.

Руснакът отстрани Франсис Тиафо от Съединените щати с 6:4, 6:3 след час и половина игра. Така вторият в световната ранглиста записа 17-а победа от 19 мача тази година.

Медведев, който преди два дни се пребори с крампите, за да се наложи над Алексей Попирин, сега спечели лесно, като завърши с 24 печеливши удари.

Следващият съперник на 23-годишния московчанин е Роберто Баутиста Агут. Испанецът отрази мачбол и победи американеца Джон Иснър с 6:3, 4:6, 7:6(7).

20-годишният Себастиан Корда стигна първи четвъртфинал в турнир от сериите Мастърс 1000, като записа и първа победа над тенисист от топ 10.

Американецът надделя над петия поставен и девети в ранглистата Диего Шварцман от Аржентина с 6:3, 4:6, 7:5 след повече от 2 часа и половина на корта.

Себастиан Корда

В заключителния сет Корда направи ранен пробив и при 5:4 сервираше за победата. Той стигна до мачпойнт, но нервите го подведоха и Шварцман върна брейка. Веднага след това обаче Себастиан проби отново и после затвори двубоя с гейм на нула.

Синът на бившия №2 в света Петър Корда очаква Андрей Рубльов в следващия кръг. Руснакът се справи с Марин Чилич с 6:4, 6:4.

Поставеният под номер 2 Стефанос Циципас също се класира за първи път за четвъртфиналите. Гъркът надделя над 24-ия в схемата Лоренцо Сонего (Италия) с 6:2, 7:6(2) за 91 минути.

Циципас пласира 20 печеливши удара и не даде нито една възможност за пробив на съперника в двубоя.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени