Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

11 секции в Белгия и 2 в Люксембург отварят врати в неделя за вота на нашите сънародници

Снимка: архив

11 секции в Белгия и 2 в Люксембург отварят врати в неделя за сънародниците ни, които желаят да дадат гласа си за парламентарните избори. Това е съответно с три и с една повече от предишните избори за Народно събрание.

Секциите трябва да отворят врати в 07.00 часа местно време в неделя и да приключат работа в 20.00 ч., като гласуването може да продължи и след това, ако има още желаещи.

По информация на програма "Хоризонт", до събота вечерта българското посолство не е могло да установи връзка с председателя на една от секционните комисии в Гент - града, в който е съсредоточена най-голямата част от българската общност.

Дипломатически източници уточняват, че ако това не стане в неделя до 08.00 часа, то той може за бъде сменен от Централната избирателна комисия и това не би трябвало да повлияе на упражняването на вота от страна на избирателите.

Като основни предизвикателства се определят изискванията за разстояние заради пандемията от Covid-19, възможността за струпване на повече хора от допустимото спрямо мерките за безопасност, както и вечерния час в Белгия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна