Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гуардиола: ФИФА и УЕФА убиват футболистите

Хосеп Гуардиола продължава с ротациите в състава.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пеп Гуардиола ще продължи да ротира, защото неговите играчи в Манчестър Сити „не са машини“.

Испанският мениджър на „гражданите“ разкритикува УЕФА и ФИФА, че "убиват" футболистите, защитавайки политиката си на ротации. Той настоява, че трябва да продължава с честите смени на футболистите, за да ги държи свежи в битката на четири фронта.

Гуардиола остави на пейката Джон Стоунс, Илкай Гюндоган и Жоао Кансело, докато Рахийм Стърлинг игра по-малко от 30 минути, а Фил Фодън се появи в края при съботния успех над Лестър с 2:0. Той направи шест промени, а тимът му се приближи още повече до титлата на Висшата лига благодарение на головете на Бенжамен Менди и Габриел Жезус.

„Те са човешки същества, не са машини. Знам, че някои от играчите са разочаровани всекидневно, защото искат да играят непрекъснато, но това не е възможно. За да си конкурентен в тази година без публика, трябва да ротираш. Те могат да играят, притежават невероятна психика, но се нуждаят и от почивка. УЕФА и ФИФА убиват играчите, защото това е твърде много. Не сме имали една свободна седмица от началото на сезона. Няма играч, който да може да издържи на това, не само физически, но и психически да бъде готов да играе срещу даден съперник. Невъзможно е. Когато ротирам и печеля, хората казват „Пеп е гений“, когато губя – „Защо ротираш?“. В следващия мач отново ще заложим на свежи крака, срещу Лийдс особено, това е задължително“, сподели той.

Манчестър Сити приемат Борусия (Дортмунд) в първи четвъртфинален сблъсък от Шампионска лига във вторник, преди да домакинстват на Лийдс на „Етихад“ в събота.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени