Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов започна с победа във Финалната шестица в Москва

Пламен Константинов дава указания на диагонала Дражен Лубурич.
Снимка: lokovolley.com

Шампионът на Русия по волейбол Локомотив (Новосибирск), воден от треньора Пламен Константинов, записаха труден първи успех във Финалната шестица на руската Суперлига, двубоите от която се играят в Москва.

"Железничарите" направиха знаменит обрат срещу Зенит (Казан) на Владимир Алекно и спечелиха с 3:2 (19:25, 23:25, 25:22, 29:27, 15:13) на старта на надпреварата в група „Б“. 

 Най-резултатен бе Дражен Лубурич с 33 точки (6 аса, 1 блокада). Марко Ивович добави 13 точки, Илияс Куркаев приключи с 11 точки (1 ас, 3 блокади). За съперника Максим Михайлов бе с най-голям актив - 27 точки (2 аса).

„В първия гейм го нямаше подаване ти, във втория изпуснахме преимуществото си, – призна Константинов след срещата. – Сами си усложнихме задачата. След това ни потръгна сервиса и психологически се вдигнахме, без значение на супериграчите на Казан. Зенит е един от фаворитите в турнира, но нашите привърженици ни помогнаха да се върнем в мача и да го спечелим. Но не бива да летим в облаците след победата, все още нищо не е решено“.

Следващата среща от група „Б“ е на 7 април, като Локомотив ще играе срещу Кузбас (Кемерово). 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна