Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адриан Андреев отпадна в Оейраш

Адриан Андреев стигна осминафиналите.
Снимка: Oeiras Open

Националът за Купа „Дейвис“ Адриан Андреев отпадна на осминафиналите на тенис турнира на клей от сериите „Чалънджър“ от категория 50 и с награден фонд 31 440 евро в Оейраш, Португалия.

Преминалият през квалификациите 19-годишен българин  отстъпи на също тръгналия от пресявките Педро Качин от Аржентина с 2:6, 4:6.

Южноамериканецът проби във втория гейм подаването на съперника. След това при 5:2 направи още един брейк, с който затвори частта.

Андреев започна мобилизиран следващия сет, поведе с 40:0 на сервис на съперника и проби при първата си възможност в мача след бекхенд в мрежата на Качин. В следващия гейм аржентинецът стигна до точка за рибрейк, но софиянецът го отрази с хубав сервис и след това затвърди за 2:0. Южноамериканецът успя да върне пробива при 3:3. Отговорът на българина беше нов брейк, който обаче Качин върна веднага след като топката на Адриан от бекхенд излезе в аут. В деветия гейм Андреев поведе с 40:0 при сервис на съперника, но не успя да пробие отново. След това той подаваше за оставане в мача. С къса топка 25-годишният аржентинец стигна до мачбол и го реализира след топка в аут на българина.

С достигането до тази фаза българинът заслужи 6 точки за световната ранглиста, където е №387. Андреев записа първа победа в основна схема на чалънджър, след като във вторник се наложи над Чун-хсин Цен, въпреки че изоставаше с 1:6, 2:5.

В петък на четвъртфиналите в Оейраш Димитър Кузманов се изправя срещу представителя на домакините Гастао Елиаш.

Адриан Андреев


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени