Eмисия новини
от 09.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Стартира кандидатстването на предприемачи за програмата за растеж Dare to Scale

От днес (12 април 2021 г.), отваря приемът за Dare to Scale – четиримесечна програма за растеж, насочена към предприемачи и бизнеси, които вече са преминали ранната фаза на развитието си и разрастват дейността си, съобщават от Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия (ИАНСМП).

Програмата се организира от българския офис на глобалната предприемаческа мрежа Endeavor, с основен партньор Пощенска банка и подкрепата на Софтуер Груп, и Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия (ИАНСМП). През 2019 и 2020 г. изданията на Dare to Scale получиха наградата за „Най-добра акселераторска програма“ на Централноевропейските стартъп награди CESA за България.

За програмата Dare to Scale могат да кандидатстват предприемачи от всички сфери на икономиката и от всички региони  в България. Условието е да имат вече доказан продукт или услуга на пазара, да са реализирали оборот от поне 200 000 лв. за 2020 г., броят на служителите да не надвишава 150 души, и най-важното – бизнесът им да e с потенциал за глобален растеж.

В програмата могат да участват както утвърдени компании, работещи от години, така и такива, които са стартирали сравнително скоро. Кандидатстването е в сила до 30 април 2021 г. и може да се осъществи на следния линк.

От ИАНСМП посочват, че кандидатствалите компании ще преминат през селекционен процес, в който ментори и бизнес лидери от мрежата на Endeavor ще селектират финалните участници.

Продължителността на програмата е четири месеца – от септември до декември 2021 годи, като самата програма е хибридна – физически събития в София и виртуални такива, когато е необходимо.

Основателите на компаниите ще имат възможността да участват в  специализирани обучения в четири основни области: управление на организацията, маркетинг, продажби, бизнес планиране и набиране на капитал.

Всяка компания ще има назначен индивидуален ментор от мрежата на Endeavor, който ще провежда регулярни срещи с основателите и ще ги подпомага със своята експертиза. Участниците ще могат да се включат във физически и виртуални събития, по време на които да обменят опит и да се запознаят с основите играчи в предприемаческата екосистема.

Програмата ще приключи с финалното събитие Demo Day, по време на което участниците ще презентират бизнесите си пред жури от утвърдени бизнес лидери. Подробна информация за програмата е налична тук.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.