Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Челси и ПСЖ на полуфинал в Шампионска лига

Играчите на ПСЖ ликуват, след като отстраниха Байерн (Мюнхен) и се класираха за полуфиналите от турнира по футбол Шампионска лига
Снимка: Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Челси и Пари Сен Жермен се класираха за полуфиналите от футболния турнир Шампионска лига.

Челси загуби от Порто с 0:1 на стадион „Рамон Санчес Писхуан“ в Севиля реванш от 1/4-финалите, но продължава напред с общ резултат 2:1. Първата среща се проведе на същото съоръжение заради рестрикциите около пандемията от коронавирус и лондоначни я спечелиха с 2:0, а този резултат им помогна да се класират за 1/2-финалите, където очакват победителя от сблъсъка между Ливърпул и Реал (Мадрид). Победният гол за Порто отбеляза Мехди Тареми в добавеното от съдията време, но това не бе достатъчно за португалския тим.

Пари Сен Жермен отстрани европейския клубен първенец Байерн, въпреки че загуби с 0:1 на "Парк де Пренс". Преди седмица парижани спечелиха с 3:2 гостуването си на "Алианц Арена" в Мюнхен и така с общ резултат 3:3 и повече голове на чужд терен се класираха за 1/2-финалите на надпреварата. Домакините създадоха повече голови положения в динамичната първа част и на два пъти дори уцелиха гредите след удари на Неймар, но гостите от Мюнхен изчакаха своя миг и поведоха с гол на Ерик Максим Чупо-Мотинг (40). След почивката Байерн продължи да атакува и да търси втори гол, но такъв не бе вкаран и така напред продължава Пари Сен Жермен. На полуфиналите ПСЖ ще спори с Борусия (Дортмунд) или Манчестър Сити.






Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени