Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясен Радев открива българското участие на европейското

Европейският шампион Ясен Радев започва срещу индиец.
Снимка: БФБокс

На Ясен Радев се падна честта да открие българското участие на световното първенство по бокс за младежи и девойки в Киелце, Полша. Европейският шампион ще се качи първи от националите ни на ринга, като това ще се случи в мач №4 от следобедната сесия днес на турнира.

Родният талант ще се изправи срещу индиеца Викаш в категория до 52 килограма. 

Два мача ще се проведат по-късно на ринг Б, в категория до 64 килограма. Красимир Джуров също ще започне участието си на световното първенство. Европейският първенец ще срещне представителя на Молдова Стефан Возняковски. На ринг А, в последния двубой от следобедната програма, Георги Стоев (91 кг) ще боксира с Вишал Гупта (Индия). 

Във вечерната сесия ще има още един мач с българско участие. Единствената ни представителка при девойките – Ана-Мария Дялова (57 кг) ще се изправи срещу тайландката Панида Кавканхун във втория мач на ринг В, като сесията там започва в 19:00 часа.

Останалите български боксьори – Радослав Росенов (60 кг), Уилиам Чолов (75 кг) и Златин Илчев (+91 кг) ще стартират своето участие в следващите дни. На първенството на планетата са записани общо 414 боксьори от 52 държави. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени