Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров взе 2 гейма срещу Рафаел Надал

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поставеният под №14 в схемата на Мастърс 1000 турнира на клей в Монте Карло Григор Димитров отпадна в третия кръг.

Най-добрият български тенисист в историята отстъпи на втория Рафаел Надал от Испания с 1:6, 1:6 след 55 минути игра. Така Димитров остава с един успех срещу този съперник в 15 изиграни мача.

Във втория гейм Григор не успя да се нагласи към вятъра, допусна три двойни грешки и беше пробит. Единадесеткратният шампион в княжеството Рафа направи нов брейк в игра, в която хасковлията направи още две двойни. Димитров прекъсна негативната си серия при 1:5, като затвори гейма с бекхенд уинър по правата. В следващия Надал стигна до сетбол при 40:30, но българинът го отрази с форхенд по диагонала. При втория обаче ретурът на Григор излетя в аут и частта приключи след 26 минути игра.

Господството на третия в ранглистата левичар от Манакор продължи и в следващия сет, след като той проби на старта. В третия гейм Григор отрази две точки за пробив срещу Краля на клея, но при третата допусна грешка, след което счупи ракетата си в земята. Димитров взе подаването си за 1:4 с третия си ас в срещата. При 1:5 29-годишният българин сервираше за оставане в мача. Стигна се до 0:40 и Надал приключи при втория си мачбол.

Рафаел Надал се бори за 12-а титла в Монако.

Димитров завърши с 57 процента вкаран първи сервис и спечели само 48 процента от точките при разиграването му. При испанеца процентите бяха съответно 65 и 79.

Григор си тръгва с 90 точки за световната ранглиста, където е №17. Следващата седмица той ще играе на АТР 500 турнира в Барселона.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени