Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елица Василева и Жана Тодорова посланички на Евроволей 2021

Елица Василева като посланик.
Снимка: CEV

Капитанът на националния отбор по волейбол Елица Василева и либерото Жана Тодорова бяха обявени от ЦЕВ посланички на европейското първенство по волейбол, което ще се проведе в края на лятото в четири града, след които и Пловдив. Всяка от четирите страни домакини на шампионата – България, Румъния, Сърбия и Хърватия, е представена от по двама посланици.

През следващите месеци до началото на Евроволей 2021, осемте посланици ще участват активно във всички платформи на ЦЕВ, и не само, споделяйки ексклузивно съдържание, специално създадено да даде на феновете възможност да надникнат в техните лични преживявания.

“Истински вдъхновяващо е да играем за България пред своите привърженици. Нашето основно оръжие ще бъде отборната игра, но се надяваме да разчитаме и на допълнителния играч – нашите фенове,” заяви пловдивчанката Жана Тодорова пред официалния сайт на европейската конфедерация.

“След толкова дълго време без зрители в залите се надявам, че до началото на шампионата всичко вече ще бъде наред. Страхотно е, че Пловдив ще е един от домакините. Той е толкова красив град и посетителите ще могат да му се насладят. Не искам и да си представям, че няма да има фенове!”, добави Василева.

Жана Тодорова

Посланици на Евроволей от страна на Сърбия ще бъдат Мая Огнйенович и Тияна Бошкович. За Хърватия в тази роля влизат Саманта Фабрис и Николина Божичевич, а за Румъния – Нека Онежекуе и Аделина Унгуряну.

Европейското първенство в Пловдив, Белград, Клуж-Напока и Задар ще се проведе от 18 август до 4 септември.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна