Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

WeWork също започва да приема криптовалути като форма на плащане

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американската компания за търговски недвижими имоти WeWork е поредната, която обяви, че ще започне да приема редица криптовалути като форма на плащане. В партньорство с BitPay, компанията ще приема Bitcoin, Ethereum, USD Coin и Paxos, наред с другите плащания.

WeWork също така заяви във вторник, че ще държи съответната валута в своя баланс и ще плаща на наемодателите и на трети партньорски страни в криптовалути "където е приложимо" чрез криптоплатформата за търговия Coinbase.

WeWork е американска компания за търговски недвижими имоти, която предоставя гъвкави споделени работни пространства за технологични стартиращи компании и услуги за други предприятия. WeWork проектира и изгражда физически и виртуални споделени пространства и офис услуги за предприемачи и компании.

Компанията за споделено работно пространство добави, че Coinbase ще бъде първият клиент, който използва криптовалута, за да плати за членството си.

"Тъй като нашата база от членове продължава да расте във финтех сектора, ще се увеличава и способността ни да се адаптираме към техните нужди и да обслужваме новата икономика. За нас има смисъл само да разширим възможностите, които предлагаме, като добавим криптовалута като приета форма на плащане за нашите членове ", каза изпълнителният директор на WeWork Сандийп Матрани.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!