Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акциите на Ювентус паднаха с 10%

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Акциите в Ювентус са паднали с над 10% в сряда, последвайки Манчестър Юнайтед, след като проектът за Суперлига с някои от европейските грандове пропадна.

Дяловете на италианския клуб стигнаха най-високата си точка от септември насам при обявяването на проекта, на 0.911 евро в понеделник, но паднаха след като всички шест клуба от Англия се оттеглиха поради гневната реакция от фенове и футболни власти.

След спад с 4.23% във вторник, около 11:00 часа българско време в сряда цената бе спаднала до 10.77% до 0.779 евро на борсата в Милано. Акциите на Манчестър Юнайтед паднаха във вторник с 6% в Ню Йорк.

Акциите на немския футболен отбор Борусия (Дортмунд) поевтиняват с близо 2% на борсата във Франкфурт, въпреки че сред основателите на провалилата се "Суперлига" отсъстваха отборите от Германия.

Трябва да се има предвид, че повечето водещи тимове, стоящи зад това неуспяло предложение, включително футболни колоси като испанските Реал Мадрид и Барселона, не са публични и поради това техните акции не се търгуват на фондовите борси.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна