Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Убийство на активист на Социалистическата партия преди парламентарните избори в Албания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Атмосферата в Албания се нажежава преди парламентарните избори в неделя. Активист на Социалистическата партия на премиера Еди Рама е убит, а други четирима са ранени в град Елбасан. Сред ранените е и членка на специалното полицейско звено "Ренеа", която не е била на служба, но е била наблизо и е дошла да помогне. Нападателят е неин бивш колега.

Според медиите убитият е Пиетри Джовани, който наскоро напусна партия "Движение за социалистическа интеграция" и се присъедини към социалистите. Инцидентът е станал пред офиса на опозиционната Демократическа партия.

27 души са задържани от полицията, 8 от тях са привърженици на Демократическата партия, а като доказателство е иззета колата със затъмнени стъкла, с която нападателят е пристигнал.

Според медиите въоръжената престрелка е била предшествана от спор между привържениците на двете партии заради „купуване на гласове в Елбасан“.

Преди два дни в Кавая избухна стрелба в централата на Демократическата партия на Люлзим Баша, по време на което секретарят на общинската организация на тази партия получи огнестрелна рана в крака. Полицията потвърди, че нападението не е свързано с партийни дейности и че лицето, което е стреляло, е в процес на издирване.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна