Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български лекари за ново здравеопазване с отворено писмо до председателя на здравната комисия

Снимка: Български лекари за ново здравеопазване

От Български лекари за ново здравеопазване в отворено писмо до Александър Симидчиев, председател на здравната комисия в 45-то Народно събрание, отправят призив към разнородния, предимно не-лекарски състава на Комисията по здравеопазване.

В обръщението се посочва, че времето за реформи в сектора винаги е актуално и то не се определя от „епидемичната обстановка“. От друга страна, търсенето на широк, експертен консенсус не е проява на слабост, а на разум и осъзната необходимост.

В обръщението се казва също, че при двойно намален лекарски състав, в сферата на здравеопазването от този парламент може да се очаква всичко:

"От една страна, необремененост и оригинално мислене, от друга - откровен популизъм. Накъде ще тръгнат нещата, предстои да разберем. За съжаление, хора като г-н Лъчезар Иванов или г-жа Мая Манолова няма как да бъдат генератор на смислени послания и работещи идеи. Защо, всеки може сам да прецени. Къде сгрешихме и каква е ролята им сред народните избраници, трудно ще си обясним. Да са ни честити новите 240 народни „избраници“, пишат в декларацията от Български лекари за ново здравеопазване.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна