Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как да изберете парфюм според възрастта си?

Парфюмите имат характер, с помощта на който хората свързват определени аромати с познати и близки

Снимка: Makeup.bg

Това, което целим, когато избираме парфюм е той да ни накара да се чувстваме добре в кожата си и да ни представи в най-добрата светлина пред околните. Разнообразието от марки и продукти на пазара позволява да подберем най-правилното ухание за себе си, като се базираме на стила, предпочитанията и разбира се възрастта си. Избирали ли сте досега парфюм спрямо вашите години? Чудите ли се кои нотки подхождат най-добре на възрастта ви? Вижте на кои да обърнете внимание следващия път, когато пазарувате.

Тийнейджърските години до 20

Енергия и смелост са основните подбуди, които движат тази възрастова група. Момичетата и момчетата се вълнуват от всяко ново начало, пред което са изправени и не се колебаят да се впуснат в различни забавления. Сладките, плодови и цитрусови нотки описват най-добре този начин на живот. 

21 - 25 години

В тази възраст започват отговорностите и задълженията. На всеки се налага да порасне и да стане разумен възрастен. Някои членове на тази група предпочитат аромати като тези тук: https://makeup.bg/brand/27715/, които да подхождат на бизнес среда, вдъхвайки им повече увереност и представяйки ги като професионалисти пред колегите. Пикантни и плодови нотки ще паснат идеално на забързаното ежедневие. Горските плодове са много популярен избор сред жените, докато мъжете предпочитат лавандула. 

26 - 35 години

В този период е много подходящо да изберете парфюм, базиран на дървесни нотки, с лек намек за подправки и цветно ухание. Кой избор е най-доминиращ? Сандаловото дърво е на върха на класацията. Този аромат определено има своя сила на привличане.

36 - 40 и повече

Това е времето, в което се чувстваме най-уверени, силни и удовлетворени. Все пак, в тази възраст съществува възможност да страдаме за “отминаващата” младост и пъстрите приключения, с които е била изпълнена тя. Истината е обаче, че младостта е състояние на ума и годините нямат абсолютно никакво значение. Придайте дълбочина и енергичност на личността си с помощта на нотки като ванилия и мускус. Всъщност, всички сме почитатели на тази комбинация и не бихме сбъркали, ако я изберем дори, когато сме на 20.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна