Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицейска служителка загина при нападение от въоръжен мъж във френския град Рамбуйе

Полицейска служителка загина при нападение от въоръжен мъж във френския град Рамбойе
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицейска служителка е загинала при нападение от въоръжен мъж във френския град Рамбуйе. Нападателят е ликвидиран на място.

Поредният за Франция драматичен инцидент е станал в ранния следобед в самия полицейски участък на град Рамбуйе, на запад от Париж: мъж, въоръжен с нож, е успял да проникне в сградата и да рани смъртоносно полицейска служителка, преди нейните колеги да успеят да се намесят. Жертвата, прободена в гърлото, е загинала на място въпреки незабавната намеса на "Спешна помощ", както съобщава пред медиите прокурорът на областния град Версай.

Нападателят също е загинал от стрелба по време на залавянето му. Той е бил 36-годишен, от тунизийски произход и е живеел във Франция от 2009 г. и не е известен на полицията.

На мястото на драмата вече се намира вътрешният министър Жерал Дарманен. Обстоятелствата се изясняват, прокуратурата на Версай е сезирана по случая, който е проучван от антитерористичния отдел, без засега да е обявен за атентат.

Това е трето нападение във френския департамент Ивелин, след убийството на двама полицаи в Манянвил през 2016 г. и атентата срещу учителя Самюел Пати миналата година.

Междувременно френски медии съобщиха, позовавайки се на съдебни източници, че полицията е задържала трима заради нападението с нож, отнело живота на полицайката


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна