Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лийдс спря Манчестър Юнайтед

Бруно Фернандеш
Снимка: Ройтерс

Без победител завърши срещата от 33-ия кръг на английското футболно първенство между отборите на Лийдс и Манчестър Юнайтед - 0:0. "Червените дяволи" имаха предимство, но не успяха да преодолеят отбраната на съперника. Отборът на Оле Гунар Солскяер изостава на 10 точки от лидера Манчестър Сити.

Това бе първият шампионатен мач на Манчестър Юнайтед на "Елънд Роуд" от октомври 2003 г. Йоркшърци записаха шести пореден мач без загуба във Висшата лига, като в този период се изрпавиха срещу Челси, Манчестър Сити, Ливърпул и сега Манчесър Юнайтед.

На терена тимът на Солскяер имаше предимство в началото и организираше по-опасни атаки, но не бе достатъчно концентриран в завършващата фаза. Отлично подаване изведе Рашфорд зад защитата, но той не завърши добре и ударът му бе неточен. Фернандеш и Джеймс успяха да отправят удари в очертанията на вратата, но без да затруднят Мелие. 

След полович час Лийдс направи първата си по-сериозна атака, но центриране на Ейлинг бе избито в ъглов удар. Малко по-късно Далас стреля от добра позиция в ръцете на Хендерсън. Малко преди почивката Рашфорд накара вратаря на домакините да показва качествата си. Той стреля отлично от пряк свободен удар, но Мелие направи добро спасяване. 

След почивката Манчестър Юнайтед вдигна нивото за известен период, но защитниците на съперника успяваха да се се справят в повечето ситуации. В 57-ата минута Бруно Фернандеш получи отлична възможност да отбележи. Португалецът получи топката от Уан-Бисака, но стреля покрай вратата. След това в игра за гостите се появи и Пол Погба, но и той не успя да промени ситуацията на терена.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени