Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

JPMorgan Chase ще предложи биткойн фонд

Биткойнът поскъпва с над 11% в рамките на деня, отскачайки от 8-седмично дъно около 47 000 долара

Мултинационалният банков гигант JPMorgan Chase & Co. ще стартира активно управление на фонд в биткойни за някои от своите клиенти още това лято, съобщи в понеделник Coindesk, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Според друг източник, инвестиционната компания NYDIG, фокусирана върху криптовалути, ще действа като доставчик на попечителски услуги.

Съобщава се, че фондът на JPMorgan Chase ще се предлага на частни клиенти.

През март Morgan Stanley стана първата голяма банка в САЩ, която ще предоставя на своите клиенти възможността да притежават биткойни в три фонда.

Днешната новина допринася за задълбочаване на възходящото движение на биткойн след пет поредни дни на поевтиняване на водещата криптовалута.

Биткойнът поскъпва в понеделник с над 11% към 53 500 щатски долара, след като късно в неделя и в началото на днешния ден той се търгуваше малко над 47 000 долара.

Спад на основната цифрова валута през миналата седмица беше факт с оглед на опасения, че планът на президента на САЩ Джо Байдън да повиши данъка върху капиталовите печалби може да ограничи инвестициите в дигитални активи.

От рекордния си връх на 14-ти април от почти 65 000 долара, биткойнът поевтиня рязко с близо 19% от днешното сутрешно дъно около 47 110 щатски долара - най-ниско ценово ниво от 5-и март насам. От това 8-седмично дъно обаче биткойнът вече поскъпва с над 11% към 53 500 долара.

Графика на биткойн / долар


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени