Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почетино: Гуардиола е най-добрият

Почетино (вдясно) и Гуардиола се поздравяват след мач във Висшата лига през 2018 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Наставникът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино обяви, че колегата му от Манчестър Сити Пеп Гуардиола е най-добрият треньор в света преди полуфиналния сблъсък помежду им в Шампионска лига в сряда.

Съперничеството между двамата датира още от състезателните им кариери, когато се изправят един срещу друг с екипите на Барселона и Еспаньол, а впоследствие и като мениджъри на Манчестър Сити и Тотнъм. Преди две години аржентинецът отстрани испанеца в четвъртфиналите на най-престижния европейски клубен турнир, извеждайки Тотнъм за първи път до финала на надпреварата.

„За мен той е най-добрият. Възхищавам му се и той върши фантастична работа. Той е невероятен треньор, винаги мисли различни стратегии и тактически планове. Обожавам да се изправям срещу него и отборите, които подготвя. Не само той е най-добрият мениджър. Клубът е също важен. Клуб, който ти се доверява да изградиш отбор и ти осигурява всички възможни средства“, започна Почетино.

Аржентинецът замени Томас Тухел на треньорското кормило в ПСЖ, след като германецът изведе парижани до първия им финал в ШЛ миналата година, когато съставът отстъпи на Байерн с 0:1 в Лисабон. Но Почетино вярва, че загубата ще даде допълнителна мотивация на тима му за завръщане във финала за сметка на Сити

 „Вече имаме опита, но трябва да вървим стъпка по стъпка. Сега трябва да отстраним Манчестър Сити и това ще бъде много, много трудно“.

Първият полуфинален сблъсък ще се играе в Париж в сряда вечер, а реваншът в Манчестър на 4 май. Финалът в Шампионска лига през тази година ще се проведе на 29 май в Истанбул.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени