Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американец заменя Нагелсман в РБ Лайпциг

Джес Марш води Залцбург от 2 години.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският треньор на Залцбург Джес Марш е договорил личните си условия с РБ Лайпциг и ще наследи на поста Юлиан Нагелсман, който поема Байерн от следващия сезон, съобщиха медиите в Германия.

47-годишният Марш, родом от Уисконсин, бил отхвърлил офертата на Тотнъм и е решил да застане начело на Лайпциг, според германското списание Kicker. Авторитетният вестник Bild също твърди, че Марш е постигнал „принципна договорка“ с директора на „биковете“ Оливер Минцлаф. 

Бивш помощник треньор на американския национален отбор по футбол за мъже, Марш от дълго време е изгряващата звезда в разрастващата се глобална футболна мрежа на Ред Бул.

Работата в Лайпциг ще бъде трета за него в клуб, подкрепян от компанията за енергийни напитки, след тригодишен престой в Ню Йорк Ред Булс и две години на скамейката в Залцбург. Марш работи преди и като асистент на Ралф Рангник в Лайпциг през сезон 2018/19, като помогна на тима да достигне до финала за Купата на Германия и завършек в топ 3 в Бундеслигата. Впоследствие той се присъедини към Залцбург, където спечели дубъл в дебютния си сезон на австрийска земя.

В Лайпциг Марш ще замени 33-годишния германец Юлиан Нагелсман, който бе обявен за нов наставник на Байерн във вторник. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна